Zaandammer Kermis van start
Cultuur Nieuws Video

Zaandammer Kermis gestart

ZAANDAM – De Zaandammer Kermis is dit weekeinde van start gegaan. Als gevolg van de coronacrisis is de kermis ruimer van opzet. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen om te voorkomen dat mensen te weinig afstand ten opzichte van elkaar houden.

Een van de maatregelen is dat er een looprichting is aangegeven voor de bezoekers (eenrichtingsverkeer). Met stickers en teksten worden kermisgangers gewezen op de 1,5 meter norm. Handhaving houdt een oogje in het zeil.

Voor de ondernemers is het een verademing dat ze na vier maanden stilstand weer kunnen draaien, ook al zal dat de omzet van hun attractie dit jaar niet echt meer verbeteren. Hier en daar hoor je ondernemers ook wel morren dat hun bedrijfstak anders wordt benaderd dan andere bedrijfstakken met alle onbegrip van dien. “Het kabinet moet beter nadenken bij wat men doet”, stelt een ondernemer van een snoepkraam.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins ging sfeerproeven op de Burcht in Zaandam en maakte de volgende videoreportage:

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.