Nieuws

Vervoerregio steekt veertig miljoen in bushaltes. ook in de Zaanstreek

De Vervoerregio Amsterdam steekt veertig miljoen euro in het toegankelijker maken van (bus)haltes voor reizigers met een motorische en/of een visuele beperking. Het gaat dan niet alleen om haltes in Amsterdam, maar ook in de Zaanstreek en Waterland.

Veel haltes zijn de laatste jaren al rolstoelvriendelijker gemaakt. De halte is hoger gemaakt, zodat passagiers makkelijker de bus in kunnen. Meer dan de helft van de haltes in de vervoerregio zijn nog niet volledig of gedeeltelijk toegankelijk voor reizigers met een beperking. Die haltes worden nu versneld toegankelijk gemaakt met bijvoorbeeld blindegeleidelijnen, een drispaneel met een voorleesknop voor slechtzienden die hangen er al op veel plekken in de Zaanstreek, en er is meer ruimte voor rolstoelen.

Ook komen er meer ov-coaches die mensen met een beperking helpen zelfstandig de bus, tram of trein te pakken. Voorzitter van de Vervoerregio Sharon Dijksma vindt deze investering erg belangrijk: „Mobiliteit geeft vrijheid. De mate waarin iemand zich zelfstandig kan verplaatsen, is van grote invloed op deelname aan de samenleving. Nu zijn bijvoorbeeld tram- en bushaltes vaak nog heel erg moeilijk te bereiken voor mensen met een beperking. Daar moet verandering in komen, zodat het openbaar vervoer de deuren kan openen voor iedereen.”

 

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.