Radio Zaanstreek bestaat al sinds 2009 en heeft een groot bereik via het internet. De zender is populair door het gekozen muziekformat dat aansluit bij de hedendaagse muziektrends, maar ook veel ruimte biedt voor muziek uit jaren 70, 80 en negentig. Het gaat ons op de radio vooral om de muziek en minder om gesproken woord.

In september 2017 besloten we naast de Radio Zaanstreek te starten met TV Zaanstreek. TV-producties worden via internet aangeboden. TV Zaanstreek richt zich in eerste instantie op het Zaanse nieuws in brede zin, maar zal ook geregeld onderwerpen maken die over de grenzen van de streek liggen. Uitgangspunt hierbij is dat Zaankanters niet uitsluitend in de eigen regio zijn geïnteresseerd, maar ook het nieuws uit de Metropool Amsterdam volgen. In verband hiermee zijn er contacten gelegd met onder meer de regionale omroep NH, wat geleid heeft tot afspraken over samenwerking.

Radio & TV Zaanstreek kan ook op Facebook gevolgd worden (@radiotvzaanstreek). En er is een Youtubekanaal (neem een abonnement en blijf op de hoogte van de laatste producties).

Meewerken?

Wil je meewerken aan Radio @ TV Zaanstreek. Stuur ons een e-mail (radiotvzaanstreek@gmail.com) en vertel wat je voor ons kunt betekenen. Het journalistieke werk wordt een stuk lichter als meer mensen er mee aan de slag gaan. We zoeken (voorlopig) vrijwillige correspondenten binnen de verschillende nieuwscategorieën (Hard Nieuws, Zakelijk Nieuws, Cultuur, Gemeentelijk Nieuws, Sport, enzovoorts), maar ook bijvoorbeeld columnisten. die schrijven over wat in onze streek allemaal gebeurt, vanuit een eigen perceptie.

Uiteraard zijn we ook zeer geïnteresseerd in videoreportages, filmbeelden en foto’s die gemaakt zijn rond evenementen. Wil je dat met onze lezers en volgers delen neem ook dan met ons contact op.

Bedrijven

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun nieuws te delen met Radio & TV Zaanstreek roepen we op ons te benaderen. Stuur uw persberichten naar radiotvzaanstreek@gmail.com. Start u een nieuwe onderneming, of wordt er een mooi jubileum gevierd, laat het weten. Misschien is het juist de moeite waard om er een videoreportage van te maken.  We kunnen hierin ook nog een stap extra zetten, door een betaalde videoproductie te maken. Bij deze advertorial-achtige werkwijze heeft de klant aangaande de inhoud van de video de teugels in de hand. ‘U vraagt, wij draaien en leveren af.’ De video verschijnt op onze platforms (deze website, ons youtube-kanaal en facebookpagina) en is daarnaast rechtenvrij te gebruiken op uw eigen website en andere internet-uitingen (u heeft er immers voor betaald).

Interesse: Informatie over hoe we het makkelijkst te bereiken zijn, vind je op onze contactpagina.