Noord-Zuidlijn (foto: Dré Prijs)
Nieuws

Openbaar vervoer 2,23 procent duurder in 2020

REGIO – De kaartjes in het openbaar vervoer in en rond Amsterdam worden in 2020 maar liefst 2,23 procent duurder. Dat heeft Vervoerregio Amsterdam besloten.

Aanleiding voor de prijsverhoging zijn de hogere personeels-, brandstof- en elektriciteitskosten. Aan het eind van dit jaar worden door de vervoerders, zoals Connexxion en GVB, de nieuwe prijzen gepubliceerd.

Verbazing over het besluit bij raadsfracties in de gemeenten die in de Vervoerregio Amsterdam samenwerken. Er was dit jaar al eerder een prijsstijging. Maar niet alleen de hogere kosten, ook het argument dat de hogere prijzen de reizigers het openbaar vervoer uit jagen klinkt in de regio. Gelet op de enorme verkeersdrukte op de wegen in de regio, zou een aantrekkelijk en betaalbaar openbaar vervoer uitgangspunt moeten zijn.

‘Fel tegen’

Op een prijsverhoging zitten Amsterdammers niet te wachten lezen we op twitter. Dat is wel erg in de eigen navel gestaard. In de omliggende gemeenten staan forenzen ook niet te juichen bij de voornemens.

Zaanstad zit in de Vervoerregio Amsterdam. De Partij voor Ouderen en Veiligheid is fel tegen de verhoging van de OV-prijs. “Wij zijn benieuwd wie van de Zaanse afgevaardigden hiervoor hebben gestemd. Dat gaan we uitzoeken”, schrijft de POV op haar Facebook-pagina.

Foto: Dré Prijs

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.