Nieuwe looproute bij station Zaandam
Nieuws Video

Nieuwe looproute bij station Zaandam

ZAANDAM – Vanaf vandaag is de nieuwe looproute bij station Zaandam geopend. De loopbrug die de stationshal verbond met de Houtveldwegzijde is afgesloten. Een aantal nieuwe winkeltjes in de Zaanse huisjes op de spooroverbouwing zijn open.

Tijdens de openstelling van de nieuwe looproute delen promotiemedewerkers stroopwafels uit om de reizigers te bedanken voor hun geduld tijdens de ingrijpende werkzaamheden.

De spooroverbouwing vormt de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen oost en west. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Reizigers, die het station vanaf de Houtveldwegzijde bezoeken, lopen via de nieuwe verbinding naar de centrumzijde en vandaar naar het perron of het centrum. Er is naast de huidige trap en roltrap een nieuwe lift in gebruik genomen. Aan de centrumkant is een tijdelijke grotere entree gemaakt.

Vervolg werkzaamheden

Vanaf vandaag start de verbouwing van de stationshal. Dat gaat in een aantal fases. Eind 2019 moet de nieuwe stationshal worden opgeleverd. Naar verwachting is in de loop van de maand juni het station weer te bereiken via een trap vanaf de Korte Hogendijk. Er wordt verder gestart met de bouw van een fietsenstalling aan de Houtveldweg.

De realisatie van de nieuwe route is mogelijk geworden dankzij een samenwerking tussen ProRail, NS Stations, Gemeente Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam. Meer informatie over de plannen is te vinden op: https://maakstationsgebied.zaanstad.nl/

De nieuwe looproute

Filmpje gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad publiceerde vandaag op de site van de gemeente een video met de verschillen tussen de nieuwe en de oude looproute:

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.