Simone van Otterloo en Marianne de Boer
Nieuws

JOVD: ‘VVD Zaanstad moet vinger op wond leggen’

Twan Morsch Voorzitter JOVD Top van HollandALKMAAR – De jongerenorganisatie van de VVD, JOVD Top van Holland, noemt de ontstane problematiek in de Zaanse Gemeenteraad rond een gelekte brief treurig. “Ook de manier hoe onderhavige problematiek wordt aangepakt, met name door de VVD Zaanstad, is niet VVD-waardig”

Twan Morsch, voorzitter van de JOVD Top van Holland, zegt hier het volgende over: “VVD Zaanstad moet de vinger op de wond leggen. Als de brief niet was uitgelekt, dan had VVD Zaandam onderhavige kwestie over een andere boeg gegooid. Fractieleden royeren omwille van hun mening is tegen de Vrijheidskernwaarde van de VVD”.

‘Niet doorschuiven, aanpakken’

Volgens de voorzitter van de jonge liberalen kan je “… een kritische blik geven op het gevoerde politiek beleid en de geschiktheid van Wethouders, (…) onmogelijk onder de categorie ‘lasterlijk en verwerpelijk’ plaatsen.” Hij stelt dat een intern conflict ook intern dient te worden opgelost. “Niet doorschuiven, aanpakken!”

Verbindend opstellen

De jonge liberalen hopen dat de Zaanse VVD-fractie alsnog bereid is zich verbindend op te stellen jegens de geroyeerde fractieleden.

Vorige week werden Marianne de Boer en Simone van Otterloo uit de VVD-fractie gezet omdat een brief van hun hand werd gelekt. Deze brief was bedoeld als aanzet tot een mediation-traject binnen de VVD Zaanstad. Daarin werden door De Boer en Van Opstelten alle grieven benoemd. Zo stelden zij dat het liberale gedachtegoed in de coalitie is verwaterd, maakten zij bezwaar tegen het doorschuiven van de investering van de A8-A9 en vroegen ze aandacht voor het probleem dat de wethouder Ram ook achter het stuur van zijn auto ging zitten als hij een drankje op had. De Boer en Van Otterloo bleven in de gemeenteraad als zelfstandige fractie (Liberaal Zaanstad). Door de interne ruzie stapte de VVD uit de coalitie en namen de wethouders ontslag. In Zaanstad lijkt nu de totstandkoming van een linkse coalitie op handen te zijn.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.