Corona Nieuws

Horeca Zaanstreek vier weken dicht

ZAANSTAD – Niet de verwachte twee weken, maar gewoon vier weken moet de horeca in de Zaanstreek haar deuren sluiten. Dat heeft Premier Rutte dinsdagavond bekend gemaakt. “Ik had al rekening gehouden met vier weken”, zegt Ruud Keinemans, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zaanstreek. “Ik ben zwaar teleurgesteld. Wij zijn de enige branche die dicht moet.

“Musea mogen open blijven, theaters en kerken. En dan zegt Rutte dat ze bewegingen willen beperken”, zegt Keinemans. “Dat heeft dan toch geen zin. Waarom zijn wij altijd weer de pineut

De voorzitter en tevens eigenaar van restaurant D’Swarte Walvis aan de Zaanse Schans vindt het argument van de sluiting van de horeca slecht. “Sluit dan de tuincentra ook op zondag. Daar kan je straks over de hoofden lopen.”

Steunmaatregelen

Premier Rutte gaf in de persconferentie aan dat er steunmaatregelen komen voor de horeca. Keinemans: “Ik heb nog geen idee hoe die steunmaatregelen eruit zien. Over twee weken gaan ze evalueren en zien ze dat de besmetting niet teruglopen, want het komt niet uit de horeca. Vervolgens komt er een lockdown en zijn wij ook weer de dupe en moeten we langer dicht.”

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.