Kunstschip ‘Johanna’ versleept naar dok voor onderhoud

Kunstschip Johanna

WORMERVEER – Het kunstschip aan de Zaanweg in Wormerveer is vandaag versleept naar het dok voor onderhoud.

Woonschip ‘Johanna’ lag jaren vlak bij de Zaanbrug en was eigendom van de kunstenaar Ruud Arkeveld. Het schip viel op door de kunstwerken die aan boord stonden. Arkeveld overleden enkele jaren geleden. Het schip werd verkocht.

In de stromende regen werd vandaag het schip door twee sleepboten van haar plek getrokken en naar een scheepswerf getransporteerd. Als de onderhoudswerkzaamheden klaar zijn komt de ‘Johanna’ terug naar Wormerveer om te worden afgemeerd op dezelfde plek.

Filmpje

Dustin Benjamins van RadioTV Zaanstreek maakte dit videoverslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *