Hollands Glorie III: Een verscheidenheid aan Nederlands talent in PLAY room

ZAANDAM – Met Koningsdag en Bevrijdingsdag in het vooruitzicht, toont PLAY room de hele maand april de beste werken uit de huidige Nederlandse kunstscene. De prikkelende tentoonstelling ‘Hollands Glorie III’ laat werk zien van verschillende hedendaagse Nederlandse of in Nederland wonende kunstenaars: van schilderijen tot beelden en installaties.

Sommige namen behoeven geen introductie en ook de andere kunstenaars zullen morgen zeker uitgegroeid zijn tot ‘toonaangevend’. Hollands Glorie III levert interessante vragen op als ‘zijn er overeenkomsten tussen de verschillende kunstwerken? Kan men er een soort ‘Nederlanderschap’ uit destilleren? Hoe staat het met onze vrije moraal?’ Kortom, wat vertellen de kunstwerken ons over het huidige Nederland.

Tijdens de tentoonstelling ‘Hollands Glorie III’ van 3 april t/m 2 mei 2021 is werk te zien van o.a. Maarten Bel, Bram Ellens, Raphaël Hermans, Jordy Koevoets, Peter Klashorst, Michael Leusink, Ottograph, Jasmine de Vries en Dominique Zwartelé.

Over de kunstenaars van Hollands Glorie III

Maarten Bel
Het ouderwetse borduurwerk van oma met goed bedoelende spreuken, wordt door Bel nieuw leven in geblazen. Humor en ondeugendheid kenmerken zijn borduursels.

Bram Ellens
Inmiddels alom bekend is de ‘Glow in the Dark Gnome’ van Ellens. Maar wat maakt deze artiest verder? PLAY room laat nieuw werk zien plus neemt ze symbolisch afscheid van de fluorescerende kabouter.

Jordy Koevoets
In de 16e eeuw kopieerde de Hollanders het Chinese porselein tot het beroemde Delfts Blauw. Vandaag brengt Koevoets een Hollands versie van Ai Weiwei’s meest geruchtmakende performance, waarin hij een eeuwenoude Ming-vaas uit zijn handen liet vallen…Koevoets doet dat natuurlijk met een Delfts Blauwe vaas.

Jasmine de Vries
Fotografe De Vries tekent nu al voor de 3de jaar op rij voor de foto op het affiche van PLAY room. Prikkelend, uitdagend en mysterieus zijn kenmerken van haar foto’s.

Bezoek Hollands Glorie in PLAY room

De expositie is gratis toegankelijk van 3 april tot en met 2 mei 2021. Kijk voor uw bezoek aan PLAY room eerst op onze website voor de actuele bezoekregeling: www.playroom-zaandam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *