kandidaat-burgemeester van Oostzaan nu al onder vuur door oude tweets

Het tweetgedrag van de kandidaat-burgemeester van Oostzaan, Marvin Polak, heeft gezorgd voor flink wat opwinding in het dorp en ver daarbuiten. Vooral bij GroenLinks, die hij in een tweet een ‘failliete partij’ noemde. De tweets zijn ondertussen verwijderd,

Om die reden deed interim-burgervader Wimar Jaeger een verklaring uitgaan omtrent uitingen op social media van zijn beoogde opvolger Polak. Die verklaring stelde Jaeger op namens de fractievoorzitters van de Gemeenteraad van Oostzaan. 

Verklaring

In die verklaring valt te lezen dat de raad het erover eens is dat de uitingen van de beoogde burgemeester ongepast waren, maar dat meerdere raadsleden ondertussen met Polak hebben gesproken en dat er in overleg met de commissaris van de koning is besloten toch door te willen gaan met het benoemen van de burgemeester.

Het is bij de benoeming van burgemeesters niet de bedoeling dat het internet wordt nagezocht op dit soort zaken. De vertrouwenscommissie, waar alle partijen in vertegenwoordigd worden, mag bijvoorbeeld niet Googelen naar de kandidaat.

Niets lijkt een benoeming van Polak in de weg te staan. GroenLinks-raadslid Bert Jongert heeft zich niet achter die mening geschaard. Hij vindt Polak niet langer de geschiktste kandidaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *