Soep in Zuid blijft succes

ZAANDAM – Anderhalf jaar geleden werd het idee van Soep in Zuid geboren: een initiatief van vrijwilligers en Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid waarbij de heerlijkste soepen met verse groenten door chefs Paul en Mevrouw Nazari voor de buurtbewoners worden bereid. Vandaag de dag is het nog steeds een succes. De soep kan iedere woensdag opgehaald worden of wordt gratis thuisbezorgd. Een deel van de soep wordt tevens weggegeven aan bewoners in armoede. Wie soep wil bestellen, kan contact opnemen met Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid via telefoonnummer 075 304 00 33 of e-mailadres  team11@swt.zaanstad.nl. Meer informatie over Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid vind je op: swtzaanstad.nl/zaandam-zuid en facebook.com/swt.zaandamzuid.

Corona

Soep in Zuid transformeerde van een wekelijkse samenkomst naar een coronaproof ophaal- en thuisbezorgdienst. “Niet alleen praktisch, maar ook nog eens gezellig voor mensen die in coronatijd het huis niet (kunnen) verlaten en even een vriendelijk gezicht willen zien”, aldus Opbouwwerker Mila Joling van Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid. Bestel je voor het eerst, dan is de soep gratis. Daarna kost het €1,00 per kom of kun je betalen via de Sociaal Wijkteam Strippenkaart. Iedere woensdag kan er tussen 12.00 uur en 12.30 uur soep opgehaald worden bij Wijkcentrum de Zuidhoek en wordt er tussen 11.30 uur en 13.00 uur gratis aan huis bezorgd door enthousiaste vrijwilligers. Wil je ook mee
doen als vrijwilliger? Neem dan contact op met Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid via 075 304 00 33 of team11@swt.zaanstad.nl.

Soep in Zuid – foto Mila Joling

Soep in Zuid

Datum: Iedere woensdag
Tijdstip: 12.00 – 12.30 uur ophalen/11.00 – 13.00 uur thuisbezorgen
Locatie: Wijkcentrum de Zuidhoek, Wilgenstraat 11, 1505 TE Zaandam
Kosten: Eerste keer gratis, daarna €1,00 per kom, met altijd gratis thuisbezorging
Meer informatie: swtzaanstad.nl/zaandam-zuid, facebook.com/swt.zaandamzuid &
zaandamzuid.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *