Vader en kinderen vallen in sinkhole Wormerveer

Hoofdleiding gebroken, Westerstraat Wormerveer onder water

WORMERVEER – Een vader met twee kinderen is vanochtend kopje onder gegaan in een sinkhole die was ontstaan door een een breuk in de hoofdwaterleiding aan de Westerstraat. Als gevolg van de breuk was het troittoir ondermijnd en ontstond een gat. De vader was daar met zijn kids aan het fietsen en hij reed pardoes het gat in. Gelukkig raakten de vader en kinderen niet gewond, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Door de leidingbreuk liep een flink deel van de wijk aan de Westerstraat en Krokusstraat onder water. Naar verluidt stroomt het water bij enkele huizen ook over de drempels. Een paar honderd huizen zitten door de breuk zonder water. De brandweer schaalde op tot middel en was met diverse pompen aanwezig om het water weg te pompen.

Hoe diep het sinkhole is, nog onbekend. PWN is bezig om de breuk te verhelpen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de reparatie gaat duren.

Filmpje

Dustin Benjamins was in de buurt en maakte een kort videoverslag:

Foto’s

Foto’s van Dustin Benjamins

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *