Servicemedewerkers NS willen geen wijziging openingstijden

Zaandam Station

ZAANDAM – Servicemedewerkers van de Nederlandse Spoorwegen willen niet dat de openingstijden van de servicewinkel worden gewijzigd. Ze roepen de gemeente Zaanstad in een brief op de Nederlandse Spoorwegen er van te overtuigen dat er niet aan de openingstijden gesleuteld moet worden.

De NS is van plan op bemenste verkooppunten in ons land te gaan bezuinigen. Alleen in Zaandam zou de servicewinkel nog open blijven, omdat die in Alkmaar en Hoorn op de nominatie staan gesloten te worden. De NS wil de openingstijden van de Zaandamse servicewinkel wijzigingen van 07.00 uur tot 19.00 uur naar 09.00 uur tot 16.30 uur.

Het personeel van de winkel in Zaandam vinden dat niet leuk. “Het gaat ten koste van arbeidsplaatsen.” Dat is niet het enige argument: “Vooral de sociale veiligheid op het station gaat er nog verder op achteruit”, stelt het personeel in een brief aan de gemeente.

Ze vinden het ook wel vreemd dat terwijl het stationsgebied zo opgeknapt is (inclusief de servicewinkel trouwens) dat de NS deze maatregel wil doorzetten. Het Zaandamse stationsgebied is een toeristische trekpleister geworden. “Het zou dan ook heel erg jammer zijn dat wanneer toeristen straks hun weg weer terug vinden naar Zaandam er niemand is om ze te helpen.”

Die overwegingen zouden voor de gemeente een aanleiding moeten zijn om de NS er van te overtuigen de oude openingstijden te handhaven in Zaandam. Er is nog geen duidelijkheid hoe de gemeente de vragen van de NS-ers op gaat pakken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *