Gemeente zet sneeuwschuivers in op doorgaande routes

Besneeuwde buurt achter de Zuiddijk in Zaandam
ZAANDAM – De weersomstandigheden zijn fantastisch om sneeuwpoppen te maken. Voor weggebruikers puur lastig, vooral binnen de bebouwde kom. Menig straat is verdwenen onder een flink laagje sneeuw of er is een sneeuwduinschap ontstaan. Er omheen rijden is een mogelijkheid, maar de ruimte is er niet.
Mooi om te zien dat de gemeente dat ook inziet en sneeuwschuivers inzet. We kwamen er een tegen op de Jonge Arnoldusstraat.
Chapeau voor de mensen die deze koude klus voor ons proberen te klaren. Dat geldt trouwens ook voor al die anderen die buiten werken, zoals postbodes, krantenbezorgers, vuilnismannen- en vrouwen, marktkooplui enzoverder…
Doorgaande routes

De gemeente zet sneeuwschuivers in op doorgaande routes, dit om wijken bereikbaar te houden. Dus niet alle straten hebben prioriteit bij het verwijderen van sneeuw. Verder stelt de gemeente dat op stoepen van verzorgingscentra en bijvoorbeeld winkelcentra wordt gestrooid. Gestrooid wordt er ook op fietspaden en bij busroutes.

UPDATE 16.15 uur

De gemeente Zaanstad meldt op haar website het volgende:

“Afgelopen nacht is hard gewerkt om de noodroutes vrij te houden (de busroutes en de grote routes). Het was toen niet mogelijk om alle doorgaande routes begaanbaar te houden, vanwege onder andere de flinke sneeuwval en de harde wind. Vanaf 6.00 uur vanochtend is begonnen om alle doorgaande routes weer begaanbaar te krijgen. Door minder verkeer is de verwachting dat het langer duurt voordat het strooizout ingereden is. Ook al omdat de ondergrond bevroren is. De Communicatieweg, Genieweg en Zuiderweg in Assendelft zijn slecht begaanbaar te maken door de wind en de vele stuifsneeuw. Vermijd deze wegen. Als de wind verder afneemt zal daar de sitiuatie verbeteren. De gemeente houdt daar de situatie goed in de gaten. Vanmiddag valt er nog sneeuw. Er kan 2 tot 5 centimeter bij vallen. In de loop van de avond is de verwachting dat het droger wordt. Door de wind kunnen nog steeds lokaal sneeuwjacht/sneeuwduinen ontstaan.”

Filmpje

Het filmpje van Dré Prijs

Strooikaart gemeente Zaanstad

Hieronder zie je de strooikaart die de gemeente hanteert bij de bestrijding van gladheid in de stad. Voor meer informatie ga je naar: Strooiroute Zaanstad

Strooikaart Zaanstad

Strooikaart Zaanstad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *