Oproep Hamming: “Lieve mensen, blijf thuis na 21.00 uur. Als u kinderen heeft: hou ze ’s avonds thuis.’

“Afgelopen zaterdag is in Nederland de avondklok van kracht geworden. Wie het nieuws heeft gevolgd heeft gezien dat het op meerdere plekken onrustig is geweest. Mensen hebben gedemonstreerd, hebben hun stem laten horen. Maar mensen zijn ook grenzen over gegaan en zijn gaan rellen. Winkels zijn geplunderd en er is geweld
gebruikt.
Daarom hebben Gemeente Zaanstad, Politie Zaanstreek en de partners in de wijken ook geïnvesteerd in contact. We acteren preventief door jeugd en ouders te waarschuwen.
Niet terughoudend
Op het moment dat er (vanavond) actie nodig is zullen we daar niet terughoudend in zijn.
Samen willen we ervoor zorgen dat de veiligheid op straat gewaarborgd wordt. Aan u heb ik ook een verzoek: Lieve mensen, blijf thuis na 21.00 uur. Als u kinderen heeft: hou ze ’s avonds thuis! Onze gemeente verdient het om heel te blijven. Onze gemeenschap verdient het om in tact te blijven. 
De avondklok is een ingrijpende maatregel, waar de afgelopen weken veel discussie over is geweest. Dat begrijp ik, niemand wil een avondklok. Ook ik heb mijn zorgen hierover geuit.  Op Facebook, maar ook in het Veiligheidsberaad. Het gevoel van onbegrip en frustratie kan ik goed begrijpen. 
Na alle eerdere maatregelen is dit opnieuw een offer dat gebracht moet worden. Maar ook al zit het ons hoog, we staan samen aan de lat om Zaanstad heel te houden. Ik wens iedereen wijsheid en geduld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *