Ook Gouden Greep voor Jack Woestenberg

Gouden Greep voor Jack Woestenberg

OOSTZAAN – Burgemeester Rob Meerhof reikt zaterdag 23 januari de Gouden Greep uit aan de heer Jack Woestenberg. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn talrijke verdiensten. De Gouden Greep is een speciale onderscheiding voor inwoners van Oostzaan, die zich al jarenlang op een bijzondere manier inzetten voor de gemeenschap van Oostzaan.

In zeer beperkte besloten kring en met in achtneming van de vereiste afstand ontvangt Jack Woestenberg de Gouden Greep in aanwezigheid van de burgemeester.
Rob Meerhof: “Op eigen- en kunstzinnige wijze zet Jack zich in voor zijn zeer geliefde Oostzaan. Via de bühne en via de krant toont hij ons Oostzaan zoals hij dat ziet. ”

De appel valt niet ver van de boom, want ook de ouders van Jack horen bij het selecte
gezelschap van Gouden Greepdragers.

Verdiensten
In 1976 zette Jack de eerste stappen op het gebied van vrijwilligerswerk, bij de jeugdsoos van de speeltuinvereniging. Wat volgt is een indrukwekkende CV met tal van activiteiten, met name op cultureel vlak. Enkele hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de oprichting van Radio 9, onder andere schrijver, regisseur, producent van “Begrip” de eerste avondvullende
homomusical, schrijver en redacteur van de spitsvondige nieuwjaarsredes van Anne Moon en Grietje Baars, project “The Passion in Oostzaan”. Daarnaast was Jack, samen met Frank
Geisink, de drijvende kracht achter de musical “Claes Compaen”. Bovendien zet Jack zich
ook in voor Allerzielen en het 4 mei comité.

Jack Woestenberg ontvangt de Gouden Greep (foto Gemeente Oostzaan)

 

Foto bij dit artikel komt uit het archief van Dré Prijs. Op de foto interviewt Jack Woestenberg – Van Dalen (midden) de oprichters van Radio9 Oostzaan. Links Anneke Boon en rechts Chris Daemen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *