Nieuwjaarsboodschap burgemeester Judith Michel

Beste allemaal,

Wat een jaar hebben we achter de rug. Een jaar waarin bijna alles anders ging dan anders. Anders werken, anders sporten, anders naar school. Een jaar waarin we elkaar noodgedwongen minder konden ontmoeten. Waarin we afstand moesten houden van elkaar. Een jaar ook waarin we te maken kregen met ziekte, verlies, verdriet en onzekerheid. De donkere dagen rond Kerst werden nog wat donkerder door de harde lockdown die van kracht werd.

Ook begin 2021 hebben we hier nog mee te maken. Ondernemers worden hard geraakt. Thuis moeten we alle zeilen bijzetten om werk en thuisonderwijs van onze kinderen te combineren. Medewerkers in de zorg werken hard en de reguliere zorg staat onder druk. Wat hopen we met elkaar dat 2021 verandering brengt. Dat het vaccinatieprogramma dat nu start lucht brengt en dat we met deze lockdown op tijd zijn geweest om die tweede golf van besmettingen te bedwingen. Daar in de verte kunnen we die lichtpuntjes zien. We zijn er nog niet, maar we komen wel dichterbij.

Gelukkig zijn er vandaag, dichtbij, ook al lichtpuntjes waar we ons aan vast kunnen houden. Onze kinderen die kerstkaarten rondbrengen langs de deur, om buren een hart onder de riem te steken. Een lichtje van kinderboerderij Het Weidje om door te geven. Een bingotocht in Jisp, of hoefijzerspeurtocht in Oostknollendam. Een hart op onze Lassie-fabriek. Kerstpakketten voor alleenstaande ouderen in Wormer.

En dat alles past precies bij hoe ik onze gemeente inmiddels heb leren kennen. We steken  onze hand naar elkaar uit en steunen elkaar. Wormerlanders, ik ben zo ontzettend blij met wat ik zie. Houd dat vast. Samen gaan we 2021 in. Dat is in ieder geval zeker.

Ik wens jullie een hoopvol, prachtig en vooral gezond 2021.
Judith Michel, burgemeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *