NH Nieuws: Scholen achterstandswijken ‘gewoon’ open

ZAANDAM – Kinderen uit de wijken Poelenburg en Peldersveld, zo’n 300 in getal, krijgen tijdens de lockdown ‘gewoon’ les. Dat meldt NH Nieuws vanmiddag. Schoolbesturen maken zich zorgen dat de kinderen een achterstand oplopen en daarom krijgen ze halve weken les in de klas.

De scholen hebben toestemming van het Rijk om deze maatregelen te treffen. In Zaanstad hebben 11 scholen gebruik gemaakt van de versoepeling. De Paus Joannesschool in Zaandam is een van de scholen die meedoet. Rien Spies van Agora vertelt aan NH Nieuws dat het vooral om kinderen gaat die in een kwetsbare thuissituatie zitten. Bijvoorbeeld door een taalachterstand, of omdat er geen digitale mogelijkheden zijn om de lessen thuis te volgen.

De fysieke lessen zijn niet verplicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *