Nieuws

Botulisme type C in Wormerland

WORMER – Omdat er dode watervogels en vissen waren aangetroffen in het Wormer- en Jisperveld werd 13 augustus bericht over mogelijk botulisme aldaar. Na onderzoek is op vrijdag 21 augustus botulisme type C geconstateerd.

Dit type botulisme is gevaarlijk voor dieren, vooral voor honden, runderen en watervogels. De gemeente Wormerland verzoekt daarom om deze dieren niet in contact te laten komen met water uit de sloot in Wormerland. Vermijd uit voorzorg ook zelf contact met water uit sloten. ‘U kunt wel recreëren in open water, zoals Het Zwet en De Poel. Raak zieke en dode watervogels en vissen niet aan. Type C is niet gevaarlijk voor mensen, maar in de kadavers kan mogelijk een type botulisme voorkomen welke wel gevaarlijk is voor de gezondheid van mensen’ zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.