Corona Nieuws

Kermis op de Burcht in Zaandam omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen

De kermis op de Bucht in Zaandam gaat dit jaar door. De kermis start op vrijdag 4 september en duurt tot en met zondag 13 september. Door extra veiligheidsmaatregelen wordt de 1,5 meter afstand tussen bezoekers gewaarborgd.

Locoburgemeester Hans Krieger: “De 1,5 meter kermis gaat gepaard met een groot aantal maatregelen. Medewerking van de exploitanten en de bezoekers is cruciaal hierbij. Namens het college doe ik een dringende oproep aan alle kermisliefhebbers om voldoende afstand te houden en rekening te houden met elkaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat deze kermis in coronatijd slaagt.”

Veiligheidsmaatregelen
Zo worden de kermisattracties ruimer opgezet, bij sommige attracties geldt een mondkapjesplicht, zijn er verplichte looproutes en wordt het aantal bezoekers streng in de gaten gehouden? hoe ga je dat handhaven ? later daar meer over. Matrixborden bij de ingangen geven aan hoe druk het is op dat moment en als het maximum aantal bezoekers wordt bereikt, zal de kermis (tijdelijk) sluiten. Gastheren en –vrouwen wijzen bezoekers op de regels en de gemeente zet extra handhavers in. Beveiligers zien erop toe dat de veiligheid gewaarborgd blijft en iedere avond sluit de kermis wat vroeger ? maar dat zoeken we uit voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.