Nieuws

Jongen (13) jaar uit Assendelft overleden bij ongeluk met opblaasband in Kroatië

ASSENDELFT – De 13-jarige Mauro uit Assendelft is afgelopen zaterdag om het leven gekomen in Kroatië. Hij zat in een opblaasband die werd voortgetrokken door een speedboot en werd vervolgens door de bestuurder van de boot overvaren. Familieleden zagen het voor hun ogen gebeuren. 

Het ongeluk gebeurde zaterdag rond de klok van 13.15 uur bij het eiland Žut. In een interview aan het AD beschrijft de schoonzus van het slachtoffer hoe de vader en broer in het water doken, toen ze het ongeluk vanaf de speedboot zagen gebeuren. De jongen hing levenloos in de band. Ze tilden hem aan boord en probeerden hem nog te reanimeren. 

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de jongen aan een gebroken nek en schedelbreuk is overleden. (woensdag) werd zijn lichaam terug naar Nederland gevlogen. 

De 20-jarige bestuurder van de boot, een inwoner uit Zagreb, is volgens de Kroatische media aangehouden. De man zou niet de juiste vergunningen hebben gehad.

Sportieve jongen 

Mauro was een sportieve jongen. Op de websites van de sportverenigingen waar hij lid van was, Atletiek Vereniging Lycurgus en voetbalclub Sporting Krommenie, is te lezen dat de droevige gebeurtenis veel impact heeft gemaakt. 

AV Lycurgus schrijft over de jongen: “Mauro was jarenlang lid van Lycurgus en was een zeer getalenteerd atleetje! Beresterk en snelle benen. Bovenal was het een fantastisch leuke jongen, super enthousiast en altijd even vriendelijk.”

Stille ronde

De sportvereniging heeft vrijdag een stille ronde om de atletiekbaan gelopen. De ronde was om 19:00 uur en werd gelopen door alle aanwezige atleten, vriendjes en vriendinnetjes en overige belangstellenden. Op deze manier wil de vereniging Mauro in het klein groots herdenken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.