112 Nieuws

Boeren heffen blokkade bij distributiecentra Albert Heijn en Aldi in Zaandam op

ZAANDAM – Boeren die urenlang de toegang van de distributiecentra van Albert Heijn en Aldi in Zaandam blokkeerde zijn vertrokken. Na een toezegging van de manager van het centrum die vertelde dat de directie binnenkort contact met hen opneemt, is de blokkade rond 15.30 uur opgeheven. Dat liet Ad Baltus van Boeren in Actie Noord-Holland weten.

De politie probeerde in eerste instantie te voorkomen dat de boeren bij de centra kwamen, maar tractoren passeerden de politieauto’s gewoon simpel via het gras.

De boeren eisten een gesprek met de directie van Albert Heijn. Dat liet Ad Baltus van Boeren in Actie Noord-Holland weten. “Het gaat ons om het afgeven van het signaal. De maat is vol maar ook echt vol. We willen Albert Heijn niet financieel raken, maar met hen in gesprek over eerlijke prijzen voor onze producten.” De boeren kregen koffie en taart van Albert Heijn.

“We waren met drie groepen op pad”, aldus Baltus. “Twee zijn onderweg tegengehouden door de politie, de derde heeft het distributiecentrum wel bereikt. Daarop hebben we toestemming gekregen met zijn allen naar de toegangspoort van Albert Heijn te rijden.”

Uiteindelijk waren ongeveer 30 tot 35 landbouwvoertuigen bij de toegangspoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.