Nieuws

Werkzaamheden Krommenie zorgen voor veel overlast

Bewoners in de omgeving van de zuidervaartdijk in Krommenie zeggen gek te worden van geluidsoverlast door verschillende werkzaamheden in de buurt.

Het is hier een zootje. Gewoon een grote zooi en ik ben er helemaal klaar mee’, zegt een buurtbewoner met stemverheffing. Bouwvakkers, monteurs en stratenmakers zijn volgens hem al jaren bezig met de werkzaamheden.

Hoofdpijn

De shovels zorgen voor de meeste overlast. Lopend door mijn eigen buurt zonder gehoorbescherming is niet uit te houden als je in de buurt van de werkzaamheden komt. 

Je gaat met lawaai op bed en je komt er weer vanaf met lawaai

Ook een bewoner van 35 jaar ervaart last van de werkzaamheden. ‘Ik heb last van het lawaai. Ik loop de hele dag met hoofdpijn rond en langzaam wordt je echt helemaal gek.

De druppel

‘Je gaat met lawaai op bed en je komt er weer vanaf met lawaai’, vertelt een andere bewoner. ‘Ik heb overdag de tv aan en die hoor je niet. Je moet hem gewoon harder zetten wil je het geluid horen’, verteld Dienke aan verslaggever Dustin benjamins.

Volgens Dienke zijn deze grote werkzaamheden de druppel. Zij woont al 2 jaar in de omgeving van de Zuidervaartdijk en zegt al die tijd last te hebben van geluidsoverlast.

Ook Willem ervaart dat zo. ‘Als de ene werkzaamheden voorbij zijn, dan heb je weer lawaai vanwege de andere werkzaamheden.

Een bewoner zegt al geprobeerd te hebben om het probleem aan te kaarten. ‘Als je naar de gemeenten Zaanstad belt, dan word je afgepoeierd. Je mag helemaal niks zeggen en geen klachten ze doen Helemaal niks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.