Zorginstelling Guisveld Zaandijk
Corona Nieuws

‘Corona slaat genadeloos toe in zorginstelling Guisveld’

ZAANDIJK – Het coronavirus slaat genadeloos toe in zorginstelling Guisveld te Zaandijk. Een zorgmedewerker informeerde anoniem mediapartner NH Nieuws deze week dat maar liefst 18 van de 34 bewoners positief op corona zijn getest. De situatie in de zorginstelling is schrijnend.

De medewerker vertelt verder dat op de patiënten “…op de hardst getroffen afdeling niet meer worden getest op corona. Mochten zij klachten krijgen, wordt ervan uitgegaan dat het om corona gaat.”

Van de drie afdelingen is de een zwaarder getroffen dan de ander. Regiomanager Jessica Zwart (Evean Thuiszorg), bevestigt dat een aantal patiënten positief is getest. “Daarvan zijn er helaas in een hele korte periode zeven overleden, dus dat is heel heftig.”

Meer aandacht

De anonieme zorgmedewerker van Guisveld wil meer aandacht voor de problemen door het coronavirus bij verzorgingshuizen. “Er zijn veel collega’s die zich ziek hebben gemeld. Zij durven niet meer op de afdelingen te komen. Er zijn collega’s die inmiddels ook al positief getest zijn. Het is echt heel triest allemaal.”

Volgens de medewerker is het echt chaos in zorginstelling Guisveld patiënten zijn aangewezen op hulp van het Zaanse zorgpersoneel. “De bewoners zijn op dit moment heel benauwd, ze hebben pijn en je kunt niks doen. Behalve morfine toedienen, waardoor we ze in slaap brengen. Het is heel heftig. Gelukkig zijn er ook patiënten die wel opknappen”, zegt de medewerker tegen NH Nieuws.

De ‘stille ramp’ speelt zich niet alleen af in zorginstelling Guisveld. Veel zorginstellingen hebben er in ons land op dit moment mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.