Nieuws Weer

Weerbericht Zaanstad: Vanaf vandaag geleidelijk warmer’

Het is fris in Zaanstad. Het kwik stokt vandaag bij zo’n 9 graden. Dat komt door een hogedrukgebied over het oosten van Engeland.  Dat zorgt voor een noordelijke luchtstroming met wolkenvelden vanaf zee. Maar vandaag ligt het hogedrukgebied met de kern op de Nederlandse kust. De wind draait dan naar noordoost tot oost. De aangevoerde lucht is dan droger en warmer. En dat is goed nieuws voor Zaankanters die het warme weer al missen.

Weersverwachting voor de volgende dagen
Vandaag wordt een zonnige en droge dag. Hier en daar zijn wat (stapel)wolken. De wind waait zwak uit noordoost of oost, gemiddeld met 2 Beaufort. Het wordt met ongeveer 15 of 16 graden al wat warmer. De 20 graden komt donderdag in het zicht. Dit gaat plaats vinden met veel zon en een zwak zuidoostenwind.

Vrijdag kunnen er wat wolkenvelden binnendrijven, maar het blijft droog. De zon schijnt ook af en toe bij maxima van ca 18 graden. De noordoostenwind is matig, gemiddeld met 3 Beaufort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.