Nieuws

Judith Michel-de Jong geïnstalleerd als burgemeester Wormerland

WORMERLAND – Zo vlak na het Paasweekeinde is in het Provinciehuis in Haarlem Judith Michel-de Jong officieel begonnen als burgemeester van de gemeente Wormerland. In het Provinciehuis werd zij welkom geheten door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Door de maatregelen van het Rijk om het coronavirus tegen te gaan bleek het niet mogelijk om de burgmeester vandaag en te installeren en te beëdigen tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Wormerland. 

“Het is buitengewoon dat de burgemeester haar functie begint in deze crisistijd” verklaarde Arthur van Dijk in Haarlem. “Dat brengt meteen een bijzondere verantwoordelijkheid met zich mee. Door de omstandigheden zal de kennismaking van de burgemeester met de inwoners op een andere wijze moeten plaatsvinden. Ik heb er vertrouwen in dat Judith Michel-de Jong in haar functie als burgemeester het belang van Wormerland en haar inwoners uitstekend zal behartigen.”

In aansluiting op die woorden ervaart ook burgemeester Judith Michel-de Jong dat deze wijze van aantreden erg bijzonder is. “Mijn start als burgemeester verloopt anders dan ik een aantal weken geleden had kunnen denken. Ook mijn kennismaking met alle inwoners, ondernemers en verenigingen komt in een ander daglicht te staan. Ik heb mij verheugd op de persoonlijke ontmoetingen, rondleidingen binnen de gemeente. Helaas kunnen we deze pas organiseren als de situatie dat toelaat. In de tussentijd hoop ik u op andere manieren te ontmoeten.”

Om de inwoners van de gemeente Wormerland alvast kennis te laten maken met de nieuwe burgemeester, heeft zij een videoboodschap opgenomen. Deze is te zien via https://youtu.be/lq-nIvW8ZGE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.