Bedieningen sluizen en bruggen naar polder gestaakt
Corona Nieuws

Zaanstad sluit bruggen en sluizen voor recreatievaart

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad heeft vandaag besloten dat de kleine bruggen en sluizen in het poldergebied niet meer worden geopend voor pleziervaartuigen. Het betreft de bruggen en sluizen die van de gemeente zijn. Bruggen en sluizen van de Zaan en de Nauernasche vaart vallen niet onder dit besluit. De maatregel is genomen om besmettingsgevaar met het coronavirus tegen te gaan. De maatregel gaat op donderdag 10 april in en geldt voor onbepaalde tijd, in elk geval tot dinsdag 28 april. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft eerder al besloten om bruggen en sluizen niet meer te bedienen.

Besmettingsgevaar

Door het mooie weer is er weer veel recreatievaart. Bij bruggen en in sluizen komen daardoor veel mensen, naar het oordeel van B&W, te dicht bij elkaar. Ook op het water ziet de gemeente dat de afstand tussen boten soms onvoldoende. De 1,5 meter afstand kan niet worden gegarandeerd, waardoor mensen in boten en bedienaars van sluizen en wandelaars die staan te wachten besmet kunnen raken.

Twee personen per boot

Hoewel de gemeente inwoners oproept zoveel mogelijk thuis te blijven en niet het water op te gaan, geldt ook een richtlijn (van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland) waarin staat dat er per boot maximaal 2 personen zijn toegestaan. Het maximum geldt niet voor gezinnen en huisgenoten. De gemeente gaat het water op om de richtlijnen te handhaven.

Bedieningen bruggen en sluizen Zaanstad

Door de stremming van de Wilhelminasluis en de Grootte Sluys geldt nu een zomerbediening voor de bruggen over de Zaan, de Nauernasche vaart en voor de Schermersluis.

fotobron: Dré Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.