Marktkramen in coronatijd
Corona Nieuws Video

Markten in Zaanstad weer open

ZAANDAM – De markt op de Rozengracht in Zaandam is weer open gesteld. We zitten nog in de coronacrisis en een openstelling van de markt is dus opmerkelijk.

Marktkooplui waren te hoop gelopen tegen de gemeentelijke besluiten om de markten te sluiten wegens het coronavirus. De gemeente vond dat de 1,5 meter afstand tussen mensen op de markt niet gehandhaafd kon worden. Marktkooplui wezen op de oneerlijke concurrentie met supermarkten die wel ‘gewoon’ open bleven.

De gemeente Zaanstad is nu teruggekomen op het besluit, maar heeft wel beperkingen opgelegd aan de markten van Zaandam en Wormerveer (die ook weer open is). Zo is het aantal marktkramen beperkt en moeten de ondernemers er zorg voor dragen dat het winkelend publiek niet binnen een afstand van 1,5 meter van elkaar kunnen komen. Handhaving loopt rond om hierop toe te zien.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins maakte een korte reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.