Corona Nieuws

Winterbediening bruggen en sluizen in Zaanstad verlengd vanwege het coronavirus

De winterbediening van bruggen en sluizen is verlengd vanwege het coronavirus.

op 1 april ging het vaarseizoen van start. Dat is ook de datum waarop de zomerbediening hoort in te gaan, maar dat stelt de provincie Noord-Holland uit. De reden hiervoor is dat de beschikbare capaciteit van de bediening wordt gericht op de beroepsvaart. Ondanks alle maatregelen die getroffen worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt de provincie er rekening mee dat ook medewerkers die de bruggen en sluizen bedienen thuis komen te zitten met lichte klachten. Door de winterregeling te verlengen kan de bediening voor de beroepsvaart gewaarborgd worden, ook met minder personeel. Recreatievaart kan binnen de vastgestelde tijden en regelingen varen, maar dient zicht aan het advies van de RIVM-maatregelen te houden.

Het Schouw

Vaarwegen waar de winterbediening verlengd wordt zijn het Noordhollands Kanaal via Purmerend en Amsterdam en de trekvaart van Het Schouw naar Monnickendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.