Nieuws

Uiterlijk half mei beslissing over niet doorgaan Sail 2020

Sail Amsterdam beslist uiterlijk half mei of de tiende editie van het scheepvaartspektakel doorgaat. De beslissing zal worden genomen in overleg met de gemeente Amsterdam, de GGD en het RIVM, zo heeft de organisatie weten. Er staat voor de eerste keer dit jaar ook een programma in Zaandam op stapel, dat daarmee dus ook op losse schroeven staat.

De jubileumeditie van Sail staat gepland voor 12 tot en met 16 augustus. Vooralsnog gaan de voorbereidingen gewoon door. ‘Daarbij realiseren we ons goed dat de veiligheid en gezondheid altijd voorgaan,’ aldus een woordvoerder.  We houden met alle denkbare scenario’s rekening en onderzoeken of het nog mogelijk is Sail 2020 op een verantwoorde wijze te organiseren.’ In Zaanstad stelde de PVV onlangs vragen aan het college over al uitgekeerde maar nog niet opgesoupeerde subsidies voor zomerevenementen. Wanneer moet de knoop worden doorgehakt over het afgblazen van activiteiten in de wetenschap dat voorbereidingen veel geld opslurpen maar de kans levensgroot aanwezig is dat ze op een later moment alsnog moeten worden afgelast? De PVV is er voorstander van om dat zo snel mogelijk te doen, en het aldus bespaarde geld ten goede te laten komen aan de Zaanse culturele instellingen die nu een zware financiële dobber te verwerken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.