Nieuws

85% minder reizigers in bus en trein

Het is extreem rustig’ op de stations en in de treinen. Ook in bussen en trams is het veel rustiger dan normaal. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer is maandagochtend met 85 procent afgenomen. Dat meldt OV-NL, de koepelorganisatie van openbaarvervoerbedrijven. Het is een gevolg van de vergaande maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het coronavirus in Nederland te beteugelen.

60 miljoen euro

Waar de treinen in de ochtendspits normaal uitpuilen, zitten in veel treinen maandag slechts een handjevol reizigers. Ook in de bussen, trams en metro’s is het veel rustiger dan normaal. Alleen al het stads- en streekvervoer loopt door de afname van reizigers 60 miljoen euro per maand mis. Dat meldt voorzitter Pedro Peters van branchevereniging OV-NL tegen OVpro.

Aangepaste dienstregeling

De vervoerders hebben te maken met meer ziek personeel. Daarom is op meerdere plekken de dienstregeling aangepast. NS schrapt sinds vrijdag zogenoemde spitstoevoegers.

Maatregelen

De sector heeft ook tal van maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten reizigers in de bus nu achteraan instappen, openen bij tram en metro de deuren automatisch en dienen reizigers bij NS-loketten met pin te betalen.

NS heeft daarnaast alle voordelige treinkaartjes uit de verkoop gehaald. Wie al een kaartje heeft gekocht, kan dit wel gewoon gebruiken, maar kan (in het geval van het Kruidvat-treinkaartje) ook vragen om een nieuwe coupon om op een later moment een nieuwe reis te kunnen maken. Internationale reizigers kunnen in veel gevallen hun treinreis annuleren of omboeken.

Op Sociaal Media worden massaal beelden gedeeld van de lege treinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.