Corona Nieuws

Noodverordening van kracht in hele gemeente

ZAANSTAD – Samen met alle burgemeesters in de regio Zaanstreek-Waterland hebben we besloten om de bestaande noodverordening aan te passen. Vanaf nu is het buiten verboden om met 3 of meer personen bij elkaar te zijn en géén 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. Dit geldt niet voor een gezin en kinderen tot en met 12 jaar, die spelen onder toezicht van ouders en of voogden. De volwassenen moeten wel de 1,5 meter regel volgen.

We hebben nu een paar dagen kunnen wennen aan de nieuwe maatregelen. De afgelopen dagen hebben we mensen aangesproken als we zagen dat ze met drie personen of meer bij elkaar waren of geen 1,5 meter afstand hielden tot elkaar.
Vanaf vandaag kunnen we en zullen handhavers van de gemeente en de politie daar strenger in optreden. U zult ze dan ook vaker op straat tegenkomen in heel Zaanstreek-Waterland.

Het zijn uitzonderlijke tijden. Het coronavirus neemt ons dagelijks leven meer en meer over. De Rijksoverheid heeft inmiddels vergaande maatregelen genomen en het kan zijn dat de komende periode er nog meer maatregelen volgen. Alleen samen kunnen we deze crisis het hoofd bieden. Door de maatregelen te volgen, afstand te houden tot anderen en oog te hebben voor elkaar.

Bron: Gemeente Zaanstad

http://rijksoverheid.nl/coronavirus
https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/statement-burgemeesters-veiligheidsregio-zaanstreek-waterland0.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.