Nieuws Weer

lenteweer? Niks daarvan! We krijgen sneeuw en hagel

Vannacht vriest het op veel plaatsen licht. Overdag is het opnieuw zonnig met weer wat meer wind dan gisteren. Vanaf morgen neemt de bewolking langzaam toe en vooral zondag en maandag is kans op een winterse bui. Het is dan koud met zondag slechts een graad of 7 en veel wind. Na maandag wordt het waarschijnlijk weer vrij zonnig.

vanochtend is het opnieuw zonnig. De temperatuur loopt op naar 7-9 graden aan het einde van de ochtend.

Vanmiddag wordt het 8-9 graden op de Wadden en 10-12 graden in de rest van Nederland. De oostenwind is matig tot soms vrij krachtig en daardoor voelt het iets kouder aan dan gistermiddag. De gevoelstemperatuur is vanmiddag rond 6 graden.

Vanavond zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur richting het vriespunt. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe en de aangevoerde lucht wordt minder koud. Daardoor blijft de vorst beperkt tot slechts regionaal een graadje.

Vrijdag trekken enkele velden met sluierbewolking over het land, maar er is nog altijd genoeg ruimte voor de zon. Het blijft droog en er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordoostenwind. Deze wind zorgt voor een duidelijke temperatuurverdeling in het land. Op de Wadden wordt het maximaal 9 graden, in het noorden en westen wordt het 10-12 graden en in het oosten, Brabant en Limburg wordt het circa 14 graden.

Zaterdag begint de dag ook nog met flinke zonnige perioden, maar geleidelijk komt er meer bewolking. Het blijft wel droog en het waait flink. De wind draait van noordoost naar noord en is in de middag vrij krachtig en aan zee vaak krachtig (6 Bft.). Het wordt 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden, maar door de wind voelt het wat kouder aan. Zaterdagavond neemt de wind aan zee zelfs toe tot hard (7 Bft.).

Zondag is het koud voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden en er waait een stevige wind uit het noorden tot noordoosten. Gemiddeld wordt het eind maart een graad of 11. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, af en toe zon en een enkele bui. Bij buien is kans op hagel of mogelijk zelfs natte sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.