Corona Nieuws

Bijna honderd vastgestelde coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland

De regio Zaanstreek-Waterland gaat hard af op honderd geregistreerde coronapatiënten. Woensdagmiddag telde de regio 98 geregistreerde corona besmettingen.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM woensdagmiddag beschikbaar stelde. Met name in de grotere gemeenten Purmerend en Zaanstad is het aantal geregistreerde de afgelopen 24 uur flink toegenomen, in allebei de gemeenten met negen. Purmerend telt nu 32 vastgestelde coronagevallen, in Zaanstad is het virus bij 29 inwoners geconstateerd.

Ook de overige gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland kregen er sinds dinsdagmiddag nieuwe gevallen bij. Op Landsmeer na, waar het aantal vastgestelde diagnoses bleef hangen op zes.

Beemster telt nu twee vastgestelde besmettingen met het coronavirus. In Edam-Volendam zijn dat er negen, twee meer dan dinsdag. In de gemeente Waterland zijn nu elf gevallen geregistreerd. In Wormerland gaat het om drie patiënten met een positieve coronatest, en in Oostzaan is de ziekte bij zes mensen vastgesteld.

Lang niet alle inwoners worden echter getest. Dat gebeurt vooral bij patiënten die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en bij zorgverleners. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt dus een stuk hoger. Inmiddels zijn drie inwoners van Zaanstreek-Waterland overleden aan de gevolgen van corona.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.