Nieuws

Scholenorganisaties kijken terug op thuisonderwijs door corona

ZAANSTAD – Het is een week geleden dat premier Rutte aankondigde dat alle scholen dicht moesten. Een omschakeling voor veel schoolbesturen, juffen en meesters. Maar vooralsnog lijkt het thuislesgeven een succes,meld scholenorganisatie OPSPOOR “Ondanks de moeilijke periode zijn veel docenten juist nu blij.”

De focus deze week was het onderwijs van de grond krijgen, volgens de woordvoerder van Zaan Primair. Dit gebeurde op veel verschillende manieren, want de scholen zijn nog zoekende. Zaan Primair wil zich de komende tijd richten op het verbeteren van onderwijs op afstand.

De organisatie wil kijken wat er goed gaat en dat nog beter proberen te maken. De organisatie vindt het erg belangrijk om de kinderen te volgen en de groei te monitoren. De leerlingen in de naschoolse opvang worden ook gesteund en daarom komt er vanaf deze week elke ochtend een leerkracht helpen. Zo krijgen ook de kinderen met ouders in vitale beroepen hulp. Juist in de periode dat iedereen thuis moet blijven, vindt Zaan Primair het erg belangrijk om de kwetsbare kinderen te blijven volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.