Kapsalon: open of dicht vanwege corona
Corona

600 kapsalons gesloten vanwege coronavirus

LANDELIJK – De kapsalons van Kappersunited, zoals Cosmo Hairstyling, Kinki Kappers, BrainWash en Team Kappers hebben vandaag om 13.00 de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Het gaat landelijk om zo’n 600 vestigingen. Dat meldt de NOS.

Het RIVM vindt dat kapsalons open kunnen blijven. Kappersunited wil een bijdrage leveren in de strijd tegen het virus. Volgens een woordvoerder zijn mensen niet meer gerust te stellen. Met name de richtlijn van 1,5 meter afstand houden is een probleem stellen de kappers. Die is niet door kappers na te leven. “De al genomen voorzorgsmaatregelen wat betreft hygiëne zijn voor veel kappers en klanten niet meer voldoende”, aldus Kappersunited.

Aanleiding voor de sluiting was ht NL-Alert die de overheid 22 maart deed uitgaan. Daarin werd nog eens uitdrukkelijk gesteld dat afstand houden een cruciaal onderdeel is in het voorkomen van meer besmettingen met het virus.

Het is nog niet bekend of veel kappers het voorbeeld van Kappersunited gaat volgen. Er zijn 25.000 kapperszaken in ons land waar in totaal 45.000 kappers werken.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.