Geen mens te bekennen op de Kalverstraat
Corona Nieuws Video

Stil in regio en Amsterdam door corona virus

REGIO – Het is stil in Amsterdam en de regio door het corona virus en de maatregelen die een verdere verspreiding van het virus moeten bestrijden. Restaurants, musea, bioscopen en theaters zijn allemaal gesloten tot en met 6 april en mogelijk langer. De stroom toeristen is helemaal opgedroogd.

Alle maatregelen leiden tot een onwerkelijk stadsbeeld. Waar anders horden toeristen de stad bijna onleefbaar maken voor de ‘echte’ inwoners, zijn de straten nu zo goed als leeg. Niet alleen in de hoofdstad, maar ook in de regio is er maar weinig volk op straat. Dat is waarschijnlijk massaal aan het hamsteren of op de vlucht naar het strand in de veronderstelling dat het virus ze daar niet in de smiezen heeft.

Videoverslag

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins stapte in een stil station Zaandam op de trein en maakte het volgende videoverslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.