Nieuws

Noodbrug over de Zaan moet Zaandam bereikbaar houden

ZAANDAM – Voor veel Zaankanters wordt het de komende tijd een hele toer om het winkel- en uitgaanscentrum te bereiken. Vanaf vandaag is de Beatrixburg dicht omdat het herbouwd wordt. Aan de Wilhelminabrug die ernaast ligt, wordt al gewerkt. Twee belangrijke Zaanse bruggen in hartje centrum zijn dus voor maanden uitgeschakeld.

Is het wel handig om beide bruggen tegelijk uit dienst te nemen?

Ja zeker, althans volgens de gemeente en de provincie is het juist handig om het tegelijk te doen. Want dan is de periode van overlast ook korter. Het is de bedoeling dat beide bruggen nog  voor de zomer klaar zijn. Auto’s moeten flink omrijden om de andere kant van Zaandam te bereiken.

De noodbrug is alleen voor fietsers en wandelaars. Op bepaalde tijden kan de ponton opengaan voor de scheepvaartverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.