112 Nieuws

De politie Zaanstreek luid noodklok vanwege het aantal incidenten met messen

De politie Zaanstreek luidde gisteren al de noodklok vanwege het aantal incidenten tussen jongeren met messen. Vandaag doet het korps het weer door te laten zien wat een uurtje preventief fouilleren in de stad oplevert. 

Gisteravond hield de politie een preventief fouilleeractie in de veiligheidsrisicogebieden. De politie deelt de vangst op een foto op Facebook: vier grote messen, waarvan twee rechtstreeks uit de keuken lijken te komen. De pen links is onschuldig, het schrijfgerei ligt er slechts ter indicatie van de grootte van de messen. De zaklamp rechts is niet onschuldig, daarin zit verborgen een stroomstootwapen verwerkt. 

Aangehouden en proces verbaal

Enkele personen zijn aangehouden en zullen worden verhoord door de recherche. De overige personen hebben een proces verbaal gekregen.

Zaanse Partijen pleiten voor messenverbod 

Zes politieke partijen in de gemeente Zaanstad willen, na de vele incidenten die de laatste dagen hebben plaatsgevonden, dat er een messenverbod komt in bepaalde gebieden van de stad. Dat schrijven ze in een gezamenlijke brief.

De partijen (VVD, D66, POV, PVV, Democratisch Zaanstad en Liberaal Zaanstad) schrijven dat er ondanks maatregelen als preventief fouilleren “helaas nog steeds geweldsincidenten plaatsvinden, waarbij wapens worden gebruikt”.

One Reply to “De politie Zaanstreek luid noodklok vanwege het aantal incidenten met messen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.