Sinterklaasintocht Krommenie 2019
Cultuur Nieuws Video

Sinterklaas met traditionele Zwarte Pieten in Krommenie

KROMMENIE – Sinterklaas is weer in het land en ook in Krommenie was er vanmiddag vanaf 16.00 uur een intocht. De goedheiligman kwam per boot over de Ringvaart met een tweetal boten met tientallen (traditionele) Zwarte Pieten.

De intocht bleef niet onopgemerkt. Het zag zwart van de kinderen op de Zuidervaartdijk. De steward bij de Zuidervaartbrug had er een flinke klus aan om alle toeschouwers te vragen de brug te verlaten, anders kon die niet open en zou de intocht enig oponthoud oplopen. Eenmaal aan wal stapte Sinterklaas in een koets en maakte hij een rijtoer door het dorp. Hier ook weer honderden kinderen die een glimp van de Sint en de Pieten wilden opvangen.

De tocht ging door tot na zonsondergang en dat leverde ook weer prachtige beelden op. De toer door Krommenie werd een waren lichtjestocht. De Sint was ook blij weer in het land te zijn. Hij was verrast door de grote hoeveelheid kinderen die hem stond op te wachten.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins was in Krommenie aanwezig om een videoverslag te maken van de intocht. Je kunt het filmpje hieronder bekijken.

One Reply to “Sinterklaas met traditionele Zwarte Pieten in Krommenie

  1. zo kan het dus ook echt leuk feest goed in beeld gebracht maar ook zoals het hoort Sinterklaas feest met normale pieten die er voor de kids en iedereen zijn geen gezeur. een verademing. zo hoort het ! kinderen moeten in een piet niet hun buurman kunnen herkennen maar gewoon een zwarte Piet. NTR doe er wat mee dit is duizend maal leuker (en beter in beeld gebracht) !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.