De Chairwave van Startup VOUW
Nieuws Video

Stoel brengt contact tussen mensen op gang

ZAANSTAD – In het gemeentehuis is maandag door wethouder Gerard Slegers de ‘Chairwave’ ingebruik genomen. Deze bijzondere rij stoelen dwingt gebruikers om naast elkaar plaats te nemen. Daardoor wordt het contact tussen hen op gang gebracht. Doel is het telefoongebruik te verminderen en eenzaamheid tegen te gaan. De ‘Chairwave’ staat tot en met vrijdag 8 november in het stadhuis.

Acht gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben meegedaan aan de ‘Startup in Residence Challenge’. De gemeenten zochten naar startups die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor stedelijke en/of maatschappelijke problemen. Eén van de resultaten is de ‘Chairwave’ een uitvinding van de startup ‘VOUW’.

De ‘Chairwave’ is een rij stoelen die gebruikers dwingen om naast elkaar te gaan zitten. Daarmee wordt het contact tussen de mensen op gang gebracht. Doel is het verminderen van het telefoongebruik en het tegengaan van eenzaamheid.

Prototype

De ‘Chairwave’ die nu in het stadhuis staat is een prototype. De gedachte achter deze bijzondere rij stoelen is dat mensen een gesprek met onbekenden leuk vinden, maar niet snel een initiatief nemen om in gesprek te gaan. Mensen gaan in openbare ruimte, waar ontmoeting per definitie makkelijk kan plaatsvinden, niet snel naast elkaar zitten. ‘VOUW’ wil met de ‘Chairwave’ mensen bewust maken van de waarde van een echt gesprek. Over de startup is meer te vinden op: https://www.vouw.com/

Test

In de publiekshal van het stadhuis wordt de ‘Chariwave’ deze week getest. Met de opgedane ervaring gaat het startupbedrijf het ontwerp verder verbeteren en geschikt maken voor de markt.

Reportage NH Nieuws

Mediapartner NH Nieuws was aanwezig bij de ingebruikname van de ‘Chairwave’ en maakte de volgende reportage:

Fotobron: De foto bij dit artikel is afkomstig van de website vouw.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.