Archieffoto Bernhardbrug in aanbouw.
Nieuws

Camera’s geplaatst op Prins Bernhardbrug Zaandam

ZAANDAM – Alle bruggen in Zaanstad moeten veiliger. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen. Zo zijn er gisteren extra camera’s geïnstalleerd op de Bernhardbrug waar vorig jaar een ouder echtpaar door de brugwachter over het hoofd werd gezien en vervolgens van de opengaande brug afviel.

“Als de brug open is en er iemand helemaal bovenaan hangt dan zag je dat niet”, zegt Jaap Boes, veiligheidscoördinator van de Zaanse bruggen. Met de vier extra camera’s moet de héle brug nu goed te zien. “Zodat eventuele fouten snel opgemerkt en hersteld kunnen worden.”

de aankomende weken worden er meer camera’s op de Zaanse bruggen geplaatst en worden ook risicovolle delen van de brug geel geverfd om mensen te waarschuwen. Ook komt er een knop waarmee brugbedieners gewaarschuwd kunnen worden door passanten als die een gevaar zien.

Foto: Bernhardbrug in aanbouw (foto: Dré Prijs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.