Junior Kamer Zaanstreek maakt Kinderafdeling ZMC blij met speelhuis
Nieuws Video

Junior Kamer maakt Kinderafdeling ZMC blij met speelhuis

ZAANDAM – Op de Kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum werd vanmiddag een klein feestje gevierd. Het allereerste speelhuis werd officieel in gebruik genomen. Zelf had het ZMC geen geld om zo’n speeltoestel in de binnentuin te laten neerzetten. Dankzij een actie van de Junior Kamer Zaanstreek kwam er dit jaar maar liefst 15.000 euro binnen, waardoor het speelhuis kon worden aangeschaft.

Marian de Vries, lid van de Raad van Bestuur van het ZMC, is erg blij dat voor de jonge patiënten deze voorziening mogelijk is gemaakt. “De kinderen hebben het al moeilijk genoeg als ze naar een ziekenhuis moeten. Nu kunnen ze de binnentuin in om te spelen met broertjes, zusjes, of vriendjes.” De check van de Junior Kamer Zaanstreek was dermate riant, dat er ook nog geld overbleef voor andere zaken ten behoeve van de kinderafdeling.

De Junior Kamer Zaanstreek organiseerde dit jaar een Zwem Challenge. Dat was althans de bedoeling, maar een bacterie in het Zaanwater gooide letterlijk roet in het eten. In een dag tijd werd de Zwem Challenge omgebouwd tot een Kano Challenge, waar behoorlijk wat mensen aan meededen.

De organisatie organiseert regelmatig evenementen waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar dus de Kinderafdeling van het ZMC. In het verleden werd bijvoorbeeld ook de Poelboerderij met een mooie cheque verrast.

De binnentuin is nog niet af, laat Marian de Vries weten. Er komen nog bankjes en het is de bedoeling dat in de toekomst er ook nog wat speeltoestellen bij komen.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek was bij de officiële ingebruikneming van het speelhuis en maakte de volgende videoreportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.