Koning bij jubileum VluchtelingenWerk Nederland
Nieuws Video

Willem Alexander bij jubileum VluchtelingenWerk Nederland

ZAANDAM – Koning Willem Alexander was vandaag bij de viering van het 40-jarig jubileum van VluchtelingenWerk op het Hembrugterrein in Zaandam. “Dat de koning naar onze bijeenkomst komt is een kroon op ons werk”, zegt directeur Abdeluheb Choho op NH Nieuws.

VluchtelingenWerk is geworteld in de Nederlandse samenleving met 15.000 vrijwilligers en 65.000 donateurs. De onafhankelijke organisatie komt op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Met de duizenden vrijwilligers worden vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt in opvangcentra door het hele land. De organisatie is in maar liefst 289 gemeenten actief.

Het gaat niet alleen om concrete ondersteuning van vluchtelingen maar ook om het beleid te beïnvloeden. Zo is de organisatie alert op problemen in wet- en regelgeving en worden nieuwe wetsvoorstellen beoordeeld en becommentarieerd.

Verder probeert VluchtelingenWerk Nederland het draagvlak te vergroten voor (de opvang) van asielzoekers en vluchtelingen en worden er verschillende projecten in AZC’s georganiseerd. Bijvoorbeeld het stimuleren van arbeidsparticipatie en het voorkomen van schulden.

Filmpje

Mediapartner NH Nieuws maakte een korte reportage van de jubileumviering en de aanwezigheid van de koning. Dat filmpje kun je hieronder bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.