Collage Monet in Zaandam
Cultuur Nieuws

Geen grote tentoonstelling Monet in 2024

ZAANSTAD – De grote tentoonstelling van Monet-schilderijen in 2024 komt er niet. Die conclusie heeft het college van Burgemeester en Wethouders getrokken uit het definitieve haalbaarheidsonderzoek. Geen verrassing want de conclusie was op basis van de voorlopige resultaten van het onderzoek bij de behandeling van de voorjaarsnota al met de gemeenteraad gedeeld.

Kosten wegen niet tegen baten op

Er zou zo’n 7 miljoen euro nodig zijn om het Zaans Museum geschikt te maken voor de tentoonstelling. Volgens het college wegen de kosten niet op tegen de baten. Een grote tentoonstelling met de Zaanse werken van Claude Monet blijft wel een ambitie van de gemeente. Voorlopig is ‘Zaanstad Monetstad’, waarbij Monet permanent zichtbaar zou zijn in het Zaanse straatbeeld, op de lange baan geschoven. “In eerste instantie richten we ons nu op de ‘Zomer van Monet’ in 2021”, laat wethouder Sanna Munnikendam weten.

De gemeenteraad zal bij de vaststelling van de begroting 2020-2023 een definitief besluit nemen over het Monetprogramma 2021 en dus ook over de vraag hoeveel geld daarvoor wordt vrijgemaakt. Zaanstad gaat met de Stichting Monet in Zaandam overleggen over de organisatie en uitvoering van de ‘Zomer van Monet’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.