BDUmedia failliet. Werkzaamheden De Zaankanter en De Krommenieër gestaakt
Nieuws

BDU Lokale Media Noord Holland failliet

BARNEVELD – BDU Holding heeft vandaag het faillissement aangevraagd voor BDU Lokale Media Noord-Holland in Alkmaar, de uitgeverij van Nieuwsblad De Zaankanter (editie Zaandam en editie Zaanstreek/Wormerland) en De Krommenieër. De directie stelt dat de stap onvermijdelijk is om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen. De personeelsleden zijn vandaag geïnformeerd.

De werkzaamheden op de verschillende redacties zijn per direct gestaakt. Voor de overige bedrijfsonderdelen wordt nu een reorganisatie doorgevoerd waarbij ook arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.

Verlieslatend

Door de concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten was de BV in Alkmaar verlieslatend. Directeur-uitgever Heiko Imelman: “De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden. Helaas zijn we daar niet in geslaagd.” De holding zag geen andere weg dan een faillissement. “Na de uitspraak van het faillissement is de afhandeling in handen van de curator”, zegt Imelman.

Sinds 2017 zijn de vijftien lokale titels in handen van BDUmedia. Het bedrijf nam destijds de uitgaverechten over van de Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie.

Fotobron: BDU Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.