De nieuwe Catharinatoren (artist impression)
Nieuws

Bouw Catharinatoren start in 2020

ZAANSTAD – In het stationsgebied wordt in 2020 gestart met de bouw van de Catharinatoren, een woontoren waarin 103 huurappartementen komen. De toren is ontworpen door architect Liesbeth van der Pol (Dok Architecten) en wordt een nieuw icoon volgens de gemeente Zaanstad. Wethouder Songül Mutluer noemt het een bijzondere toevoeging, die het totaalplaatje voor dit gebied weer nóg wat completer maakt.”

Donderdag werd een zogenaamde Anterieure Overeenkomst met de projectontwikkelaar getekend. KPO planontwikkeling en Bot Bouw Initiatief B.V. gaan de toren bouwen.

Architect Liesbeth van der Pol: “Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten. Een krachtige Zaanse dame!” De naam verwijst naar de Russische prinses. Vanuit de Russische Buurt is de toren goed te zien, de Hermitage en de Romanov staan in de directe nabijheid. Bijzonder aan het pand is verder dat het volledig gasloos zal zijn en een EPC-waarde krijgt van 0,2. Volgens de gemeente sluit de nieuwe woontoren goed aan bij de Zaanse ambitie om woningbouw verder te verduurzamen.

Verdichting

De gemeente stuurt aan op verdichting en een bruisend stationsgebied. Wethouder Mutluer: “De woontoren is toegankelijk voor huishoudens met een modaal of anderhalf modaal inkomen.” Volgens de wethouder is de toren een goede aanvulling in het stationsgebied, omdat er een tekort is in elk woonsegment. In de nabijgelegen wijk de Zaanse Helden en het Noordschebos komen ook sociale huurwoningen. We proberen zo alle Zaankanters passend aanbod te bieden.”

Impressie

Zie hieronder een impressie van de Catharinatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.