Spooroverbouwing vanaf Stadhuisplein
Nieuws

Vanaf maandag nieuwe ingang station Zaandam

ZAANDAM – Vanaf 5 augustus gaat de nieuwe ingang van de spooroverbouwing officieel open. De toegang vanaf de kant van het centrum is dan niet meer te gebruiken. Stationshal en perrons zijn dan alleen nog via de spooroverbouwing te bereiken.

De stationshal is nog niet helemaal klaar. Eind dit jaar moet hij wel helemaal zijn gemoderniseerd. De overbouwing met de nieuwe winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg zijn dan ook klaar.

Winkeltjes

In de Zaanse huisjes op de spooroverbouwing komen allerlei winkeltjes, waaronder een bloemenwinkel, een Smullers snackbar en een AH to go. Maandag 5 augustus wordt een tijdelijke Kiosk geopend. Mogelijk komt er een grand café in de stationshal aan de centrum-kant.

Veilige verbinding

De spooroverbouwing is een route voor voetgangers en fietsers. Hij sluit aan op het Stadhuisplein en de Slinger over de Houtveldweg. Daardoor ontstaat een veilige verbinding tussen oost en west. Aan de kant van de Houtveldweg komt een fietsenstalling voor 1400 fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.