Door problemen AEB Amsterdam meer afval naar NV Afvalzorg
Nieuws Video

NV Afvalzorg mag tijdelijk 500 ton bedrijfsafval per week storten

REGIO – De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft NV Afvalzorg op 26 juli een tijdelijke ontheffing van het stortverbod verleend. Vanaf vandaag mag NV Afvalzorg per week maximaal 500 ton bedrijfsafval per week storten. De gedeeltelijke stillegging van Afval Energiebedrijf Amsterdam (AEB) veroorzaakt dat het bedrijfsafval daar niet kan worden verbrand. De ontheffing moet zo kort mogelijk duren, maar is afhankelijk van het herstellen van de verbrandingscapaciteit bij AEB.

Door de stillegging van verbrandingsovens bij AEB kunnen bedrijven in de hoofdstad hun afval niet meer kwijt. De provincies Noord-Holland en Flevoland besloten dat een deel van de afvalverwerking zou worden overgenomen. Door dat besluit kwam ook NV Afvalzorg in beeld.

Zorgen

De SP in gemeenteraad van Zaanstad heeft vorige week vragen gesteld aan het college van B&W. De fractie maakt zich zorgen over de ontwikkelingen. In een reportage van mediapartner NH Nieuws stelt raadslid Anna de Groot van de SP dat het geen goede ontwikkelingen zijn. “De vuilstortplaats zou op 1 april 2022 gesloten worden. Tot die tijd was ons beloofd dat er geen extra vuilnis bij zou komen. Het zou mij verbazen als ze die sluiting nu nog kunnen nakomen als er nu alweer meer gestort wordt”, zegt De Groot voor de NH-camera.

Een deel van het afval dat bij NV Afvalzorg wordt gestort komt uit het buitenland (onder meer Engels afval). Het was bestemd voor AEB. Er wordt gepleit om de afval-import te staken.

Video NH Nieuws

Nog voor dat de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een ontheffing verleende had Anna de Groot al haar zorgen kenbaar gemaakt. Dat deed ze in interview op 23 juli jongstleden met NH Nieuws. Hieronder kun je het bekijken.

SP-zorgen om extra stort op NV Afvalzorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.