Hardere aanpak drugshandel
112 Nieuws

Hardere aanpak drugshandel

ZAANSTAD – De gemeente en de politie gaan nauwer samenwerken om de drugshandel in de stad harder aan te pakken. Een strafrechtelijke vervolging bestaat al, maar er is nu een mogelijkheid om een dwangsom op te leggen bij gekomen. De gemeente kan iedere verdachte die wordt aangehouden een dwangsom van 2.500 euro opleggen. De gemeente loopt met deze maatregel voorop in ons land. Het is voor het eerst dat op deze wijze wordt gehandhaafd.

Er zijn de afgelopen maanden al vijf dwangsommen opgelegd aan dealers die grote hoeveelheden XTC, cocaïne of heroïne bij zich hadden. Het ging om vier mannen uit Zaanstad van 26, 37, 56 en 62 jaar en een 21-jarige Amsterdammer. 

Melden

De gemeente wil haar inwoners en ondernemers beschermen tegen drugshandel vanwege de overlast en het onveiligheidsgevoel dat het bij mensen teweeg brengt. Daarom is het van belang dat politie en gemeente signalen krijgen waar en wanneer gedeald wordt. 
Bij heterdaad belt u de politie via 112, in andere gevallen via 0900-8844. U kunt ook anoniem melding doen via 0800-7000. Voor meer informatie over melding doen: https://www.politie.nl/themas/melden.html.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.